top of page
Twin.jpeg

Lidmaatschap

 

Het lidmaatschap bij Albatros Zweefvliegclub bedraagt 445 Euro.

De verzekering en ligabijdrage bedragen:

< 65 jaar: 160 Euro.

Vanaf 65 jaar: 140 Euro.

 

Je bent steeds één volledig kalenderjaar ingeschreven.

 

Ben je nieuw bij de club betaal je een bedrag van 15 Euro per maand gedurende vijf jaar, dit als bijdrage voor al het materiaal dat je ter beschikking krijgt.

 

Vanaf jaar zes betaal je 17 Euro per maand, zo bouw je een aandeel op in de club onder de vorm van een renteloze lening. Op die manier zorgen we ervoor dat je steeds met uitstekend en goed verzorgd materiaal de lucht in kunt. Als je de club ooit zou verlaten, kan je dit aandeel steeds terugvorderen.

Geen minutengeld


Wij hanteren “geen minutengeld”. Daarin verschilt ALBATROS met alle andere clubs in België waar je een bedrag betaalt voor de startwijze en daarna nog eens een bedrag per minuut daarbovenop. Deze minutenprijs varieert dan nog eens per type zwever, hoe beter de zwever, hoe duurder. Wel, niet bij ons. Je betaalt een vast bedrag per start, ongeacht hoelang je in de lucht blijft en ongeacht het type toestel waarmee je vliegt.

Een vluchtje van 20min met een basistrainer kost dus evenveel als een vlucht van 6 uur met een prestatietoestel.

De prijs die we momenteel hanteren voor een sleepvlucht tot 600m is 35 Euro. Ook hebben we sinds 2019 een lier binnen onze club, zodoende we ook lierstarts kunnen aanbieden aan 10 Euro per start, de hoogte die je behaalt is afhankelijk van de meteo en of we de "lange" baan kunnen gebruiken. De loskoppelhoogte kan variëren tussen 350m en 550m, veel hangt af van de windrichting en de sterkte ervan.

Een échte teamsport

 

Zweefvliegen is een teamsport, zonder de hulp van je collega-zweefvliegers geraak je niet de lucht in. Iedereen staat trouwens kosteloos ter beschikking, de instructeur, de sleeppiloot, de lierman,  de startleider… zij doen dit allemaal gratis.

bottom of page