top of page
albatros

OVER

ALBATROS

Hoe zou het zijn om als een vogel te kunnen vliegen? Gewoon even je vleugels uitslaan, vrij als een vogel, omringd door het geruis van de wind... Hoe ziet het er beneden allemaal uit als je zo hoog in de lucht hangt?

 

Hoe zou het zijn om gebruik te maken van stijgwinden en zo uren in de lucht te blijven? Hoe zou het zijn om van de ene plaats naar de andere te zweven?

 

Wel, dat is zweefvliegen, de sport waar de droom om te vliegen als een vogel en techniek elkaar ontmoeten.

ONZE

VISIE

Albatros zweefvliegclub biedt je de mogelijkheid om zelf te ervaren wat het is een vogel te zijn.

Wil je het gewoon eens een keertje proberen of ben je al gebeten door de microbe van het vliegen en wil je de stap zetten om het zelf te leren?

Dan staan wij voor je klaar met een gemotiveerd team van ervaren instructeurs met de modernste toestellen. Zij begeleiden je van nul tot het niveau dat je zelf wenst.  Zin in meer? Wacht niet langer en kom ons bezoeken op het vliegveld van Kiewit in Hasselt. Tot binnenkort!

Sky
Logo Albatros zweefvliegclub

ONZE vloot

Ontdek onze moderne vloot, samengesteld uit lestoestellen en prestatietoestellen.

de vloot van Albatros zweefvliegclub

initiatie-

formules

Eens interesse om mee te vliegen of wil je een ervaring cadeau doen?

vlieg mee met een zweefvliegtuig
zweefvliegtuig en sleper

Hoe het begon

De start

Op 5 oktober 1972 werd zweefvliegclub ALBATROS gestart genoemd naar de allerbeste zweefvogel,

Eerst wou ALBATROS nog als autonome club op het vliegveld van Zwartberg opereren maar al snel werd er uitgekeken naar een nieuw zweefvliegveld.

De beginjaren

Zo ging de zoektocht naar een nieuwe uitvalsbasis verder en kwamen ze uiteindelijk terecht op het oudste vliegveld van België, het vliegveld van Kiewit in Hasselt waar men 3 jaar eerder opnieuw was gestart met de sportvliegerij. De jonge mannen van ALBATROS werden er hartelijk ontvangen en kregen er alle kansen om hun vleugels terug uit te slaan, de toestemming van het Bestuur der Luchtvaart om er te mogen zweefvliegen, kwam er redelijk snel.

De vlucht vooruit

In 1977 vond Francis Berx dat het tijd was om ALBATROS ook naar de andere clubs toe te profileren en organiseerde hij voor de eerste keer de Kiewit Cup. De eerste editie begon als een inter-clubwedstrijd tussen ALBATROS en Diest Aero Club, maar door de jaren heen groeide deze wedstrijd uit tot een van de grootste wedstrijden van België.

Klaar voor de toekomst

Zowel de vloot als de faciliteiten van ALBATROS werden nog verder uitgebreid en opgeknapt en sinds 2020 hebben we onze eigen lier en is op ons vliegveld officieel lieractiviteit toegelaten.

historie
historie
historie
bottom of page