top of page
235846693_10159207956802696_8168482610711580774_n.jpg

Wie kan het leren?

 

In feite kan iedereen leren zweefvliegen, jong of oud. De duur van de opleiding is afhankelijk van persoon tot persoon, die ene is er sneller mee weg dan de andere, je moet rekenen op zo’n 40 starts gemiddeld als je de opleiding spreidt over de weekends van een volledig zweefseizoen.

Een voordeel is dat je niet éérst je theorie moet afleggen voordat je aan het praktisch gedeelte kan of mag beginnen. Het is perfect mogelijk om eerst een deel vluchten te doen om hierna de eerstvolgende sessie theorielessen te volgen en bijhorend examen af te leggen. Dit maakt het mogelijk om het gehele jaar door te starten met je opleiding.

Indien je een zweefvliegkamp volgt, kan het veel sneller gaan. Je bent dan héél intens met je opleiding bezig, vliegt elke dag 2 tot 3 keer, geen tijd om iets te verleren. Dit is dus zeker een aanrader voor iedereen die het zweefvliegen snel onder de knie wil krijgen!

De opleiding kan je starten vanaf 14 jaar,

Heb je vragen? Breng ons dan eens een bezoekje, dan kunnen we je persoonlijk begeleiden en wegwijs maken in onze fantastische sport. Kan je ons niet direct een bezoekje brengen dan kan je ons ook altijd via mail bereiken met je vragen.

Fit to fly?

 

Om te kunnen starten met je zweefvliegopleiding heb je geen specifieke medische keuring nodig. Je blijft immers altijd met een instructeur vliegen tijdens je opleiding. Naarmate de opleiding vordert, en je eerste solo eraan komt, moet je een medische keuring Klasse II SPL of LAPL(S) ondergaan.

 

Deze keuring is opgesteld volgens internationale normen die gehanteerd worden voor luchtsporten. Iedereen die fit en gezond is voldoet normaal hieraan. Het medisch onderzoek wordt uitgevoerd door een erkend geneesheer in jouw buurt. Afhankelijk van je leeftijd en welk type medische keuring je ondergaat, dien je periodiek opnieuw naar de geneesheer voor een vernieuwing van je medische vergunning.

 

Bij inschrijving heb je documenten voor de “Liga van Vlaamse Zweefvliegclubs” en een inschrijvingsdocument voor de club nodig. Deze kan je bekomen door een mailtje te sturen naar ons mailadres, Om je inschrijving voor onze club te bevestigen moet je deze ingevuld terugsturen, hierna beginnen wij deze te verwerken en brengen we je op de hoogte van zodra alles in orde is. Als je de "GO" van ons hebt gehad kan je beginnen aan je vliegopleiding.

Twin aangekoppeld AR.jpeg
bottom of page